(0031) 079-361 1171

Retrofit LED lampen voor Matrix-seinen

Omschrijving

Nadat wij succesvol de lampen van de AY & MF seinen hebben vervangen voor LED exemplaren is de vraag ontstaan om ook de Matrix-seinen, ofwel de cijfer en letterbakken te voorzien van LED. SCS heeft in samenwerking met VolkerRail, Railpro en DR Fischer group hier ook een passende oplossing voor gevonden. De LED lamp vervangt de storingsgevoelige gloeilamplampen die nu nog merendeels voor de seinen worden gebruikt. De lampen zijn inmiddels voorzien van goedkeuring (SPC) door ProRail, zie hieronder het document.

Deze lamp is een 1:1 vervanger voor de bestaande gloeilamp, worden geplaatst in de bestaande fitting en is veel duurzamer dan de  huidige gloeilamp. Niet alleen gebruiken de LED’s veel minder energie, maar hebben ook een vele male langere levensduur. Waardoor in PGO-gebieden veel minder uitwissselrondes gedaan hoeven te worden en dus op kosten wordt bespaard. Tevens is uit testen gebleken dat de LED’s veel minder storingsgevoelig zijn en is de zichtbaarheid aanzienlijk verbeterd.

 

Project Details

Klant VolkerRail

Datum 30 Juli 2020

Partner DR FISCHER GROUP

Business case

De gloeilamp kampte met regelmatige uitval en moest minimaal eenmaal per 2 jaar vervangen worden, hierdoor zijn de onderhoudskosten hoog en de veiligheid in gevaar. ProRail is op zoek naar een oplossing die de veiligheid verhoogt en de onderhoudskosten omlaag brengt.

Eisen:

  • Retrofit LED modules
  • Levensduur minimaal 3 jaar
  • Lamp moet 1:1 uitwisselbaar zijn (geen aanpassingen aan sein)
  • Lamp moet dimbaar zijn d.m.v. spanning (110V/50V)
  • Lamp moet kunnen knipperen

Ontwikkelfase 

DR FISCHER bevestigd de haalbaarheid van deze eisen en gaat over tot ontwikkeling van de lamp.

Test

1. Zichtbaarheidstest

2. Praktijktest (Heerhogowaard/Schagen)

Hieruit bleek dat de zichtbaarheid uitstekend is en wordt certificering bij ProRail in gang gezet. 1 Juli is de lamp officieel goedgekeurd en is met de productie/levering begonnen.

Document