(0031) 079-361 1171

Retrofit LED lamp voor AY & MF -seinen

Omschrijving

SCS heeft in samenwerking met Voestalpine/Railpro en in nauw overleg met ProRail een onderhoudsarme LED-lamp laten ontwikkelen bij DR Fischer Frankrijk. Een ontwikkeling die de veiligheid en punctualiteit van het railverkeer verhoogt. De LED-lamp vervangt de storingsgevoelige gloeilampen die nu nog merendeels voor de seinen worden gebruikt. ProRail heeft de toepassing van de LED-lampen na een onafhankelijke toetsing (Ricardo Rail) goedgekeurd.

Plaatsing van de Retrofit LED lamp is erg eenvoudig:

  • Eén op één uitwisseling van gloeilamp zonder enige aanpassing
  • Instelling van de regelbare weerstanden niet nodig
  • Eén type lamp toepasbaar achter de verschillende kleurlenzen

Project Details

Klant Voestalpine/Railpro

Datum 28 juni 2016

Partner DR Fischer group

Business case

De gloeilamp kampte met regelmatige uitval en moest minimaal eenmaal per jaar vervangen worden, hierdoor zijn de onderhoudskosten hoog en de veiligheid in gevaar. ProRail is op zoek naar een oplossing die de veiligheid verhoogt en de onderhoudskosten omlaag brengt.

Eisen:

  •  Retrofit LED modules
  • Levensduur minimaal 3 jaar
  • Lamp moet voldoen aan de door ProRail gestelde richtlijnen (SPC)
  • Goedkeuring door notified body

Ontwikkelfase

De eerste uitdaging was om een LED te vinden die qua kleur en intensiteit binnen het spectrum van alle drie de kleuren ligt zoals beschreven in de SPC. Na onderzoek in het laboratorium van DR Fischer in Pont a Mousson is hier een oplossing voor gevonden. Hierna kan de mechanische vorm van de LED bepaald worden en de print verder worden ontwikkeld. De eerste prototypes kunne worden gemaakt d.m.v. 3D printing.

 

Testfase

Fase 1

Eerst op zicht door engineering ProRail. Resultaat oke

Fase 2

Test baanvak in Amersfoort door een team van specialisten bestaand uit: machinisten, engineers en managers. Resultaat oke.

Fase 3

Inrichting van een traject zonder de gebruikers hierover in te lichten. Hierop geen negatieve reacties gehad, resultaat oke.

 

Goedkeuringsfase

Onafhankelijk laten testen door Ricardo Rail of de module aan alle eisen van de SPC voldoet. Goedkeuring volgt en hiermee mag de LED module officieel toegepast worden in de AY & MF seinen.