(0031) 079-361 1171

Artidor

Artidor Explosion Safety B.V. is opgericht in 1986 en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van explosieveilige producten. Dankzij de brede kennis van explosieveiligheid en jarenlange ervaring in Engineering en R&D behoort Artidor tot de innovatiefste bedrijven in de markt. Flexibiliteit en kwaliteit staan daarbij voorop.

In de uitstekend uitgeruste werkplaats ontwikkelen de specialisten van Artidor explosieveilige maatwerkoplossingen, veelal op basis van bestaande producten. Zij zorgen ervoor dat alle oorspronkelijke kenmerken, zoals het doordachte uiterlijk en het gebruiks- en installatiegemak van het product zo veel mogelijk behouden blijven.

Als de toepassing daarom vraagt wordt ook de ATEX en IECEx certificering van het product door een aangewezen instantie verzorgd. Een deel van deze unieke explosieveilige producten wordt als Artidor merkproduct op de markt gebracht en zijn uit voorraad leverbaar.

SCS werkt nauw samen met Artidor en verzorgt de distributie van de LED waarschuwings, LED werkverlichting en de explosieveilige sensoren in BeNeLux.

LED Waarschuwingslampen

Artidor’s explosieveilige LED- en Xenon-waarschuwingslichten zijn zeer robuust en uitermate geschikt voor gebruik op besturingskasten, machines en als universele signaalgever. Deze signaallichten zijn geschikt voor gas- en stofomgevingen geclassificeerd als zone 1 of 2 en zone 21 of 22. De explosieveilige waarschuwingslichten worden op klantwens samengebouwd en zijn binnen twee werkdagen leverbaar.

Led Werklampen

De Artidor AR-040 SpotLED combineert hoge prestaties en een laag energieverbruik met de modernste LED technologie en is daarmee geschikt voor een breed scala van toepassingen. De SpotLED heeft een vermogen van 12 Watt, vergelijkbaar met 75 Watt halogeenverlichting.

Sensoren

Artidor ontwikkelde en produceert een reeks van explosieveilige bewegingssensoren en schemerschakelaars op basis van radar en passief infrarood technologie. Alle sensoren en schakelaars zijn geschikt voor gebruik in zone 2 en zone 22. Daarnaast zijn ze voorzien van een zwaar en betrouwbaar uitgangsrelais voor het schakelen van moderne halogeen en LED verlichting.